MIRË SE VINI NË MURGANA


DROPULL! Një fjalë sinonime e bukurisë e bësimit, e fisnikerisë, e traditës. Një fushë ku Kserias I dorëzohët Drinos. Një luginë ku malet përrëth kanë mbështetur shpatet e tyre mbi të për tu shplodhur. Dhe aty si margaritarë qendisur me kujdës fshatra të bukura kundrojnë përtejshmerinë.

Në thellësi Murgana, dikur në jeshilllëk, dikur tej e bardhë, kreshnike, e thepisur, e qetë. Në gji të saj fshati Sotira, mbështeti qiellin e tij mbi malin, mali i hapi fshatit zemrën e tij, shtigjet e tij. Shtigjet e shpengimit, shtegëtimit, mundit, vajtimit, shtigjet e sorkadhes dhe dhisë së egër, shtigjet e paraardhësve.

Më 11 Qershor në këto shtigje do të vrapojmë. Në Sotirë të Dropullit të Sipërm 35km nga Gjirokastra dhe 75km nga Jannina.ΜΟΥΡΓΑΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΤΡΟΦΟΣ

Ξεκινώντας από το κέντρο του χωριού που βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρα ανηφορίζουμε προς την κορυφογραμμή των Ελληνοαλβανικών συνόρων όπου ψηλά δεσπόζει επιβλητικά η κορυφή της Μουργκάνας. Τα πρώτα χιλιόμετρα είναι παρατεταμένη ανηφόρα με ήπιες κλίσεις αρχικά 4-7% όπου στη συνέχεια αυξάνονται. Αφού φτάσουμε στην περιοχή Δόγιες στο 5ο χιλιόμετρο εκεί βρίσκεται ο κεντρικός μας σταθμός καθώς και σταθμός θα πρώτων βοηθειών.

Στη συνέχεια μετά από 1,5 ανηφορικό χιλιόμετρο φτάνουμε στην κορυφογραμμή (θα υπάρχει κριτής) όπου η θέα είναι συγκλονιστική. Κινούμαστε στην κορυφογραμμή για άλλο 1,5 περίπου χιλιόμετρο.


Διαβάστε περισσότερα

Më datë 11.08.2021 u krijua skuadra Murganas Drasis

Objektivat e ekipit:


ORGANIZATORË